Alcon® OPTI-FREE®

Waarom contactlenzen?

Dankzij voortdurende verbeteringen kunnen steeds meer mensen de overstap maken van een bril naar contactlenzen. Contactlenzen zijn misschien niet voor iedereen geschikt, maar er zijn zoveel voordelen dat het de moeite waard is om lenzen te overwegen.

Belangrijkste voordelen van contactlenzen

Minder vervorming. Bij het dragen van een bril is er ruimte tussen de lens en uw oog. Door deze afstand kan de grootte van objecten vervormd raken, waardoor ze groter of kleiner lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Contactlenzen worden rechtstreeks op uw ogen geplaatst waardoor er minder vervorming optreedt.

Beter perifeer zicht. Met een bril wordt alleen het gezichtsveld direct voor u verbeterd. Wanneer u opzij kijkt of over de bril heen of eronderdoor, is uw zicht gewoonlijk niet zo scherp. Bij contactlenzen is het hele gezichtsveld scherp.

Minder verstoring. Brillen worden vies wanneer u de glazen aanraakt, ze beslaan bij temperatuurwisselingen en worden onscherp als ze nat zijn. Elementen van buiten hebben gewoonlijk geen invloed op uw contactlenzen — of op uw zicht.

Comfortabeler. Een bril kan op uw neus of uw oren drukken en vaak glijdt een bril over de brug van uw neus heen. Bij normaal dagelijks gebruik kan een bril van zijn plek schuiven of van uw gezicht worden gestoten, waardoor krassen of beschadigingen kunnen ontstaan. Contactlenzen zitten veilig op uw ogen en verschuiven gewoonlijk niet.

Meer duidelijkheid. Brillen kunnen een barrière vormen tussen uw ogen en de wereld. Uw ogen worden vervormd en gaan schuil achter de schitteringen van de glazen. Bij contactlenzen zien anderen uw ogen zoals ze werkelijk zijn, zonder verstoringen. Veel mensen krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen.

U ziet het, er zijn veel voordelen aan contactlenzen, vooral als u een actief leven leidt of ontevreden bent over uw bril. Vergeet echter niet dat contactlenzen medische hulpmiddelen zijn die serieus en verantwoordelijk moeten worden behandeld.

Wanneer u uw lenzen goed verzorgt, hebt u geen bril meer nodig en profiteert u van allerlei voordelen. Als u de lenzen echter niet goed verzorgt, loopt u het risico van ernstige oogproblemen die uw zicht en de gezondheid van uw ogen kunnen beïnvloeden. Voor meer informatie over contactlenzen en de juiste verzorging raadpleegt u uw opticien.

OPTI-FREE® PureMoist® Multi-Purpose Disinfecting Solution

OPTI-FREE® PureMoist®

Contactlensvloeistof die reinigt, desinfecteert en 16 uur lang hydrateert.

Alcon
Missie voor een levenslange oogverzorging.