Alcon® OPTI-FREE®

Contactlenzen bewaren en reinigen

Om te zorgen dat uw contactlenzen de hele dag schoon en prettig aanvoelen, moeten ze regelmatig worden gereinigd en gedesinfecteerd en moeten ze elke nacht herstellen.

Houd u aan de volgende instructies1 bij het reinigen en bewaren van contactlenzen om de lenzen zo goed mogelijk te verzorgen.

 • Was altijd uw handen en droog ze af voordat u uw contactlenzen beetpakt.
 • Reinig uw contactlenzen zorgvuldig en regelmatig volgens de instructies van uw opticien. Spoel de contactlenzen grondig af voordat u ze 's nachts laat weken in zoveel alles-in-één-vloeistof dat de hele lens wordt bedekt.
 • Gebruik alleen nieuwe vloeistof om de contactlenzen te bewaren en te reinigen. Gebruik oude vloeistof nooit opnieuw. Contactlensvloeistof moet volgens de aanbevelingen van de fabrikant worden vernieuwd, ook als de lenzen niet dagelijks worden gebruikt.
 • Ga er niet vanuit dat elke vloeistof geschikt is. Gebruik voor het reinigen en desinfecteren van uw lenzen alleen producten die door uw opticien worden aanbevolen. Zoutoplossingen en hydraterende oogdruppels zijn niet bedoeld om lenzen te desinfecteren.
 • Reinig uw lenzendoosje dagelijks. Giet de gebruikte vloeistof uit het doosje en spoel het om met nieuwe vloeistof. Gebruik geen kraanwater om het doosje om te spoelen aangezien dit het risico op ooginfecties verhoogt. Het doosje moet tussen reinigingsbeurten open en droog worden bewaard.
 • Bewaar de lenzen in een speciale lenshouder en vervang het doosje ten minste elke drie maanden.
 • Soms kunnen kleine deeltjes, bijvoorbeeld van make-up, aan uw lenzen blijven plakken. Als dit gebeurt, bevochtigt u uw vingers met contactlensvloeistof en probeert u het vuil voorzichtig van de lenzen af te wrijven. Reinig en spoel de lens vervolgens op de normale wijze.
 • Als u uw lenzen niet elke dag draagt of als u ze een paar dagen opbergt, moet u ze nog steeds reinigen en desinfecteren voordat u ze weer indoet. Volg de aanwijzingen van uw contactlensvloeistof.
 • Volg altijd het aanbevolen vervangingsschema voor contactlenzen dat door uw opticien is voorgeschreven.
 • Laat uw contactlenzen en ogen geregeld controleren door uw opticien.

Als u regelmatig een bezoek aan de opticien brengt en uw contactlenzen correct verzorgt, kunt u lang en in gezondheid van uw lenzen genieten.

 1. Aangepast naar de American Optometric Association (Amerikaanse optometristenvereniging)
OPTI-FREE® PureMoist® Multi-Purpose Disinfecting Solution

OPTI-FREE® PureMoist®

Contactlensvloeistof die reinigt, desinfecteert en 16 uur lang hydrateert.

Alcon
Missie voor een levenslange oogverzorging.

Hebt u een vraag over contactlensvloeistof? Op zoek naar informatie over contactlenzen?

Vraag het een expert!
Productkwaliteit

Alcon streeft ernaar de meest geavanceerde oogverzorgings-producten te ontwikkelen.

Laat uw ogen
jaarlijks controleren