Alcon® OPTI-FREE®

Tieners en contactlenzen

Hoe weet u of uw zoon of dochter klaar is om over te stappen van een bril naar contactlenzen? Contactlenzen hebben zeker veel voordelen voor tieners. Met lenzen kunnen ze een actieve levensstijl volgen en het versterkt hun zelfvertrouwen en zelfbeeld. Maar voor gezonde ogen en het voorkomen van schadelijke infecties is het van belang dat uw kind de contactlenzen goed verzorgt.

Iedereen ontwikkelt zich weer anders, dus er is geen 'juiste' leeftijd waarop een tiener lenzen kan gaan dragen. In fysiek opzicht kunnen onze ogen eigenlijk al meteen na de geboorte contactlenzen verdragen, maar de verzorging van contactlenzen vereist inzicht en verantwoordelijkheid die kinderen eerst moeten leren. Misschien is uw kind er nu al klaar voor of moet hij of zij eerst nog wat volwassener worden. Om te bepalen of uw kind de verantwoordelijkheid aankan, stelt u zichzelf de volgende vragen:

Hoe reageert uw kind in de volgende situaties:

  • De vuilcontainer aan de straat zetten wanneer dat wordt gevraagd?
  • Zijn/haar kamer opruimen?
  • Helpen bij andere huishoudelijke karweitjes?
  • Huiswerk maken?
  • Iets ondernemen zonder er eerst aan te moeten worden herinnerd?

Als u alle of de meeste vragen positief hebt kunnen beantwoorden, dan is uw kind waarschijnlijk klaar voor de verantwoordelijkheid van contactlenzen.

Door de moderne lensverzorgingsproducten is het voor tieners gemakkelijker dan ooit om hun lenzen te verzorgen. Het reinigen van lenzen bestond voorheen uit een proces met meerdere stappen, maar nu is voor een volledige verzorging van de meeste lenstypen slechts één flesje alles-in-één-oplossing nodig. OPTI-FREE® PureMoist®

Ondanks de vooruitgang is het dragen en verzorgen van contactlenzen altijd een grote verantwoordelijkheid voor tieners. Bedenk echter dat de contactlenzen niet permanent hoeven te zijn. Als uw kind contactlenzen niet prettig vindt of de verantwoordelijkheid niet aankan, kan altijd weer een bril worden gedragen en kan uw kind opnieuw lenzen proberen als het wat ouder is.

Als u denkt dat uw kind klaar is voor contactlenzen, vraagt u uw opticien om meer informatie.

OPTI-FREE® PureMoist® Multi-Purpose Disinfecting Solution

OPTI-FREE® PureMoist®

Contactlensvloeistof die reinigt, desinfecteert en 16 uur lang hydrateert.

Alcon
Missie voor een levenslange oogverzorging.