Alcon® OPTI-FREE®

Vraag het een expert

Om u op de hoogte te houden van de belangrijkste informatie over ogen en contactlenzen, hebben wij optometrist dr. Christine Sindt gevraagd om veelgestelde vragen van patiënten te beantwoorden.

OPMERKING: Het is niet de bedoeling dat deze informatie het advies van uw opticien vervangt. Bespreek de gezondheid van uw ogen altijd met een oogspecialist.

 1. Als ik goede ervaringen heb met één merk contactlensvloeistof, kan ik dit dan blijven gebruiken als ik overstap op een ander type contactlenzen?

  Antwoord

  "Contactlensvloeistof die in het verleden goed werkte, hoeft niet altijd te passen bij uw huidige behoeften. Een andere vloeistof werkt mogelijk beter met een bepaald type contactlens. Vraag aan uw opticien welke vloeistof het beste past bij de lenzen die u nu draagt. Uw opticien kan bepalen welke vloeistof geschikt is voor het reinigen en desinfecteren van uw lenzen zodat het dragen ervan comfortabel is. Door een goede verzorging van uw lenzen houdt u uw ogen gezond."

  Sluiten

 2. Kan ik de contactlenzen van een kennis of een familielid dragen?

  Antwoord

  "Draag nooit de lenzen van iemand anders (of vice versa). Contactlenzen zijn medische hulpmiddelen met een sterkte die voor ieder individu anders is. Het is niet waarschijnlijk dat u dezelfde sterkte hebt als de andere persoon en daarom ziet u met de lenzen van iemand anders meestal niet scherp. Bovendien bestaat het risico van een ooginfectie als u de lenzen van iemand anders indoet."

  Sluiten

 3. Mijn oog is rood. Hoe weet ik of het ontstoken is?

  Antwoord

  "Rode ogen kunnen een teken zijn van een ooginfectie of andere mogelijk ernstige problemen. Als u last hebt van rode ogen, afscheiding, onscherp zicht of pijn, moet u uw contactlenzen onmiddellijk uitdoen en contact opnemen met uw opticien."

  Sluiten

 4. De contactlensvloeistof van het eigen merk is goedkoper. Is de vloeistof niet hetzelfde als die met de merknaam?

  Antwoord

  "Op de verpakking van het eigen merk kan staan dat het vergelijkbaar is met het product van een ander merk, maar dit betekent niet dat het ook hetzelfde is als de oplossing met de merknaam. Na verloop van tijd kunnen eigen producten de formule en samenstelling wijzigen zonder de klant daarvan op de hoogte te brengen. Deze verschillen lijken klein, maar kunnen een groot verschil uitmaken als het gaat om lensverzorging.

  OPTI-FREE® PureMoist® Multi-Purpose Disinfecting Solution is niet verkrijgbaar als een 'algemeen' eigen merk-product. Overleg altijd met uw opticien voordat u overstapt op een andere contactlensvloeistof."

  Sluiten

 5. Kan ik mijn contactlenzen en lensverzorgingsproducten via internet kopen?

  Antwoord

  "Internet is natuurlijk erg gemakkelijk, maar kan niet tippen aan de zorg en de aandacht die u van een opticien krijgt. Een opticien of optometrist richt zich in de eerste plaats op de gezondheid van uw ogen, terwijl de meeste postorder- en internetbedrijven alleen maar producten willen verkopen. U moet kiezen of u liever als klant of als patiënt wordt behandeld voor uw ogen.

  Houd er echter wel rekening mee dat er honderden postorderleveranciers voor contactlenzen zijn en dat sommige beduidend goedkoper zijn dan andere. Als een aanbieding te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo. Pas op voor extra kosten voor transport of lidmaatschap."

  Sluiten

  Naar boven

Over dr. Sindt

Dr. Christine Sindt is hoogleraar Oogheelkunde en het hoofd van de services voor contactlenzen aan de University of Iowa Hospitals and Clinics.

OPTI-FREE® PureMoist® Multi-Purpose Disinfecting Solution

OPTI-FREE® PureMoist®

Contactlensvloeistof die reinigt, desinfecteert en 16 uur lang hydrateert.

Alcon
Missie voor een levenslange oogverzorging.

Hebt u ander vragen over lensverzorging of de gezondheid van uw ogen?

Raadpleeg uw opticien of optometrist.

Hebt u een vraag over OPTI-FREE® PureMoist®?

Neem contact op met de klantenservice van Alcon.

Laat uw ogen
jaarlijks controleren