Alcon® OPTI-FREE®

Op het werk

Als u een van de vele miljoenen computergebruikers bent, is er een goede kans dat u soms last hebt van droge en branderige ogen, hoofdpijn, dubbel of onscherp zien, afwijkende kleuren, vermoeide ogen of minder goed kunnen focussen.1

"Als mensen met een computer werken, gaat de snelheid waarmee ze met hun ogen knipperen, drastisch omlaag", aldus dr. Jenny Smythe van Pacific University College of Optometry. "Minder knipperen betekent minder traanvocht op het oogoppervlak.

Helaas kunnen de symptomen verergeren als u contactlenzen draagt. Gelukkig brengen recente verbeteringen in oogverzorgingsproducten enige verlichting voor deze symptomen. Dr. Smythe geeft de volgende tips voor contactlensdragers om zich hiertegen te beschermen:

Neem een pauze

"Het eenvoudigste is om af en toe een pauze in te lassen", zegt dr. Smythe. "Langdurig computergebruik is de voornaamste risicofactor voor het ontwikkelen van de genoemde symptomen. Om oververmoeidheid van uw ogen te voorkomen, zou u elke 15 tot 30 minuten even moeten uitrusten. Het is al genoeg om een paar minuten even niet naar de computer te kijken."

Veranderen van contactlensvloeistof

"Veel lensdragers gaan ervan uit dat alle contactlensvloeistoffen hetzelfde zijn. Door recente ontwikkelingen in de lensverzorgingstechnologie kunnen er echter grote verschillen ontstaan voor het comfort van lensdragers", zegt dr. Smythe. "Niet alle contactlensvloeistoffen passen bij elk type lens, dus veel mensen die last hebben van droge, onprettig aanvoelende ogen hebben misschien gewoon de verkeerde vloeistof."

"Ik raad mijn patiënten OPTI-FREE® RepleniSH® aan, een vloeistof die geschikt is voor alle typen zachte contactlenzen. Klinisch onderzoek heeft aangetoond dat deze vloeistof helpt bij het vasthouden van vocht, waardoor het draagcomfort toeneemt."

Uw werkplek aanpassen

De American Optometric Association (Amerikaanse optometristenvereniging) raadt aan om het computerbeeldscherm op een afstand van 40 tot 70 centimeter van uw ogen te plaatsen en deze te kantelen onder een hoek van 10 tot 20 graden zodat de bovenkant van het beeldscherm zich op ooghoogte bevindt. Een goed antiverblindingsfilter helpt ook.2

Pas de kleuren van het beeldscherm aan, zodat het beeld scherper wordt. Grote, donkere letters op een lichte achtergrond werken het beste om vermoeide ogen tegen te gaan.3

Houd ook rekening met de verlichting van uw werkplek. Kantoorruimten zijn vaak te fel verlicht, hetgeen de ogen irriteert. Tl-verlichting moet zo veel mogelijk worden vermeden. Gebruik een bureaulamp om het contrast tussen de verlichting en de helderheid van het beeldscherm te verminderen.2

Raadpleeg een oogspecialist

"De belangrijkste tip voor contactlensdragers", zegt dr. Smythe, "is om regelmatig een bezoek aan de opticien of optometrist te brengen."

  1. Srivastava A. Your PC can be Dangerous for Your Health. YuvaJobs. 2005; 1-2.
  2. Thomas, S. How to Make Computer Use Easier on Your Eyes. American Optometric Association. 1998; 1.
  3. Eye-friendly Environment. Computer Living Corp. 2002; 1.
OPTI-FREE® PureMoist® Multi-Purpose Disinfecting Solution

OPTI-FREE® PureMoist®

Contactlensvloeistof die reinigt, desinfecteert en 16 uur lang hydrateert.

Alcon
Missie voor een levenslange oogverzorging.