Alcon® OPTI-FREE®

Contactlenzen en allergieën

Laat uw ogen niet verrassen door het wisselen van de seizoenen. Andere omstandigheden vragen om andere routines om ervoor te zorgen dat uw contactlenzen en uw ogen prettig blijven aanvoelen.

Als u uw winterkleren inruilt voor uw sandalen of andersom, moet u met een aantal dingen rekening houden:

Voorjaar
Contactlenzen en allergieën kunnen veel overlast veroorzaken. Seizoensallergieën veroorzaken vaak rode, jeukende en gezwollen ogen en deze symptomen kunnen worden versterkt door het dragen van contactlenzen.

Er zijn verschillende oogdruppels, op recept of zonder recept, die u kunnen helpen om de symptomen te bestrijden. Alcon heeft op recept verkrijgbare oogdruppels ontwikkeld, die tweemaal per dag moeten worden gebruikt om jeukende ogen door een allergische reactie te bestrijden.

Vergeet niet uw contactlenzen uit te doen voordat u de druppels aanbrengt. Wacht daarna ten minste 15 minuten voordat u uw lenzen weer indoet.

Zomer
Bij warm weer gaat u misschien vaak naar het zwembad of het strand. Zet dan een UV-werende zonnebril op om uw ogen te beschermen. En als u gaat zwemmen, doe dan eerst uw contactlenzen uit.

Als u per ongeluk chloor of zonnebrand in uw ogen krijgt terwijl u lenzen draagt, spoel uw ogen dan niet uit met kraanwater. Hierdoor kunnen namelijk infecties ontstaan. Doe in plaats daarvan uw contactlenzen uit en gebruik steriele oogdruppels of een alles-in-één-vloeistof om uw ogen uit te wassen. Reinig en desinfecteer de lenzen voordat u ze weer indoet.

Vergeet niet dat allergieën ook in de zomer een probleem kunnen zijn, dus houd u ook aan de tips hierboven.

Herfst en winter
Of u nu geniet van de herfstkleuren of tot uw knieën in de sneeuw staat, voor uw contactlenzen moet u ook met deze tijd van het jaar rekening houden. Bij veel wind en in verwarmde gebouwen kunnen uw ogen droog worden en onprettig aanvoelen. Bevochtig uw contactlenzen dan met OPTI-FREE® PureMoist®.

Met de contactlensvloeistof OPTI-FREE® PureMoist® bent u het hele jaar door verzekerd van schone en prettig aanvoelende lenzen.

OPTI-FREE® PureMoist® Multi-Purpose Disinfecting Solution

OPTI-FREE® PureMoist®

Contactlensvloeistof die reinigt, desinfecteert en 16 uur lang hydrateert.

Alcon
Missie voor een levenslange oogverzorging.