Alcon® OPTI-FREE®

Kinderen en contactlenzen

Als uw kind een bril draagt, komt op een gegeven moment waarschijnlijk de overstap naar contactlenzen ter sprake. Dit gebeurt vaak als kinderen tiener worden en zich bewuster worden van hun bril.

Maar kinderen worden snel groot en kunnen ook nieuwsgierig zijn naar contactlenzen als ze nog maar 12, 10 of zelfs 8 jaar oud zijn. Misschien vraagt u zich af: "Is mijn kind oud genoeg om lenzen te dragen?"

Uiteindelijk zult u deze vraag zelf moeten beantwoorden. In fysiek opzicht kunnen onze ogen al vanaf zeer jonge leeftijd contactlenzen verdragen. Zelfs baby's krijgen soms lenzen. Het is echter meer een kwestie van volwassen gedrag. Heeft uw kind genoeg verantwoordelijkheid om contactlenzen te dragen?

Door de moderne lensverzorgingsproducten is het gemakkelijker dan ooit om lenzen te verzorgen. Het reinigen van lenzen bestond voorheen uit een proces met meerdere stappen, maar nu is voor een volledige verzorging van de meeste lenstypen slechts één flesje alles-in-één-vloeistof nodig. Bijvoorbeeld OPTI-FREE® PureMoist® Multi-Purpose Disinfecting Solution.

Ondanks de vooruitgang vereist het dragen van contactlenzen een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Goede hygiëne, het vermogen om aanwijzingen correct op te volgen, gezond verstand — uw kind moet hierover beschikken om veilig en comfortabel lenzen te kunnen dragen.

Als u denkt dat uw kind er klaar voor is, vraagt u uw opticien om meer informatie.

OPTI-FREE® PureMoist® Multi-Purpose Disinfecting Solution

OPTI-FREE® PureMoist®

Contactlensvloeistof die reinigt, desinfecteert en 16 uur lang hydrateert.

Alcon
Missie voor een levenslange oogverzorging.